Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВИЙ ПІДХІД ДО ДЕРЖЗАКУПІВЕЛЬ

17 жовтня 2014, 09:03
205
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінекономрозвитку обіцяє бізнесу новий закон про державні закупівлі, а з ним і мінімізацію бюрократії, посткваліфікацію та прозору систему електронних тендерів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Мінекономрозвитку сьогодні активно бере участь у проекті запровадження електронних тендерів. Процес проходить у рамках чинного Закону «Про здійснення державних закупівель». Проте масштабне проведення електронних тендерів вимагає нового підходу та нового закону.

Мінекономрозвитку обіцяє, що першочерговим нововведенням стане посткваліфікація. Так, сьогодні участь у тендері передбачає подання низки документів, збирати які треба в десятках відомств: різні довідки, висновки. Це занадто тривалий і складний процес.

Посткваліфікація означатиме, що компанії зможуть брати участь у тендері на підставі задекларованих даних, а ретельно перевірятися будуть тільки переможці.

ПРОТЕ:

Щоб робити остаточні висновки про те, хороша чи погана нова ініціатива, треба дочекатися деталізації процедури посткваліфікації. Цілком можливо, її буде виписано таким чином, що дозволить вручну усувати невгодного переможця торгів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини