Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОПОДАТКУВАННЯ ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

13 жовтня 2014, 09:06
141
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба роз'яснила, що основні засоби юридичних осіб, які переносять місце своєї діяльності з тимчасово окупованої території на іншу територію України, звільняються від оподаткування.


ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, відповідно до роз'яснення ДФС будь-якій юрособі - резиденту України, яка змінює або вже змінила своє місцезнаходження з тимчасово окупованої території на іншу територію України, надається звільнення від оподаткування основних засобів і малоцінних та швидкозношуваних предметів, які вивозяться для подальшого використання в господарській діяльності. При цьому такі основні засоби повинні були знаходитися на балансі підприємства станом на 1 січня 2014 року у вільному обігу на території України.

Такі основні засоби можуть бути відчуженими до їх введення в експлуатацію за новим місцем розташування на іншій території України або протягом 12 місяців після такого введення в експлуатацію за умови сплати податків, зборів.

ПРОТЕ:

Як бачимо, пільга не поширюється на ті основні засоби, які були прийняті на баланс підприємства в січні - березні 2014 року (до анексії Криму). Тому тим, хто придбав майно у зазначений період, не пощастило.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини