Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕЛЕКТРОННЕ АДМІНІСТРУВАННЯ ПДВ

10 жовтня 2014, 09:06
163
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС підготувала проект постанови Кабміну «Про затвердження Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість». Цей документ розроблено на виконання положень Закону від 31.07.2014 № 1621-VII, яким з 1 січня 2015 року вводиться електронна система адміністрування відповідного податку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом передбачається визначити:

- механізм відкриття та закриття рахунків у системі електронного адміністрування ПДВ;

- особливості складання податкових накладних і розрахунків коригування кількісних та вартісних показників до податкових накладних в умовах дії системи електронного адміністрування ПДВ;

- механізм здійснення розрахунків з бюджетом із застосуванням рахунків у системі електронного адміністрування ПДВ.

Розробники проекту постанови запевняють, що її прийняття забезпечить належне впровадження та функціонування системи електронного адміністрування ПДВ, яка дозволить унеможливити формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, скоротити обсяг тіньової економіки та витрати держави на адміністрування зазначеного податку, а також сприятиме зменшенню адміністративного тиску на бізнес.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що спецрахунки для сплати ПДВ відкриватимуться в ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках», а не в банку, що обслуговує платника податків. При цьому перерахування коштів з одного спецрахунка на інший здійснюватиметься на підставі зареєстрованих податкових накладних. Зі свого боку реєстрація накладних може бути здійснена на суму не більше обчисленої за спеціальною формулою суми коштів на спецрахунку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини