Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОКРАЩУЄМО ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КЛІМАТ

10 жовтня 2014, 09:02
171
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо вдосконалення оподаткування інвестиційної діяльності)» (законопроект № 4766), яким передбачено зміну механізму оподаткування за угодами про розподіл продукції.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, з метою забезпечення достатньої свободи сторін при визначенні умов угод про розподіл продукції законом передбачено:

- можливість покладення прав та обов'язків щодо реєстрації як платника ПДВ, нарахування і сплати ПДВ, а також подання звітності з ПДВ на кожного інвестора й оператора в порядку, визначеному угодою;

- можливість відображення частини залишку від'ємного значення різниці між сумою податкових зобов'язань і сумою податкового кредиту, відображеного оператором, іншими інвесторами за багатосторонньою угодою.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що в проекті, зареєстрованому 24 квітня 2014 року, було встановлено строк набрання чинності новими нормами - 1 квітня 2014 року. Якщо цей строк не було змінено, можливі спроби використання цього недоліку законодавців як податківцями, так і платниками податків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини