Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗБРОЯ ДЛЯ ОХОРОНЦІВ

7 жовтня 2014, 09:04
453
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нардеп-свободівець Андрій Міщенко ініціював внесення змін до Закону «Про охоронну діяльність», якими пропонується розширити повноваження суб'єктів охоронної діяльності в Україні.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, законопроект № 5127 дозволяє охоронним фірмам використовувати при здійсненні своїх службових функцій не лише спеціальні засоби (гумові палиці, балончики тощо), але також і зброю.

До додаткового оснащення зазначеним проектом віднесено напівавтоматичні пістолети з нарізним стволом (патрони до них), загальна довжина одиниці якого не перевищує 200 мм, конструктивно призначені для механічного ураження цілі.

Згідно з проектом конкретні види такої зброї повинні встановлюватися Кабміном.

При цьому правом на придбання, зберігання та використання зброї наділяються виключно суб'єкти охоронної діяльності, що використовують власний транспорт реагування та взаємодіють з питань охорони громадського порядку з територіальними органами внутрішніх справ відповідно до законодавства.

ПРОТЕ:

Зазначимо, що для охоронних структур пропонується дозволити лише пістолети. Отже, у багатьох випадках для забезпечення надійної охорони бізнесу доведеться, як і раніше, залучати співробітників ДСО. Водночас запропоновані норми можуть стимулювати створення псевдоохоронних структур для отримання можливості легального володіння та носіння пістолетів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини