Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗА ПАСПОРТОМ - ДО АДМІНЦЕНТРУ

30 вересня 2014, 09:00
179
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нагадаємо, Кабмін розпорядженням від 16.05.2014 р. № 523-р затвердив перелік найпопулярніших серед громадян і бізнесу адміністративних послуг територіальних органів центральних органів виконавчої влади, які обов'язково надаватимуться через створені центри надання адміністративних послуг з усієї України. Перелік містить 51 адміністративну послугу, яку надають територіальні органи Державної міграційної служби, Держземагентства, Держархбудінспекції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Укрдержреєстру, Держсанепідемслужби, Держгірпромнагляду.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Розпорядженням передбачається видача через центри надання адміністративних послуг документів дозвільного характеру, оскільки дозвільні центри є складовими центрів надання адміністративних послуг. Зокрема, йдеться про оформлення та видачу паспорта громадянина України, у тому числі у зв'язку зі зміною прізвища та замість пошкодженого, втраченого або викраденого, вклеювання до паспорта громадянина України фотографії при досягненні громадянином 25- та 45-річного віку, реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання та місця перебування особи, а також видачу довідки про реєстрацію місця проживання та місця перебування.

Таким чином, з 1 жовтня для отримання зазначених послуг необхідно звертатися виключно до центрів надання адміністративних послуг за місцем проживання. Заяви про надання адміністративних послуг, надіслані суб'єктами звернення поштою до вищезазначеної дати, але отримані після неї, не пізніше ніж за один робочий день після їх надходження передаються відповідним центрам надання адміністративних послуг, про що суб'єкти звернення повідомляються у встановленому законодавством порядку.

Інформацію про місцезнаходження центрів надання адміністративних послуг можна отримати в місцевих державних адміністраціях або в підрозділах міграційної служби.

ПРОТЕ:

Подивимося, чи зможе таке нововведення подолати проблему відсутності бланків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини