Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КРИМСЬКА ВЕЗ

29 вересня 2014, 09:06
176
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Закон від 12.08.2014 № 1636-VII «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» набуває чинності 27 вересня 2014 р. - наступного дня після його опублікування в газеті «Голос України».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Закон створює спеціальну вільну економічну зону в межах півострова Крим строком на 10 років, визначає особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій частині території України, а також регулює окремі відносини між фізичними та юридичними особами, що знаходяться на території вільної економічної зони Криму та за її межами.

На території ВЕЗ «Крим» не стягуються загальнодержавні податки і збори, визначені статтею 9 Податкового кодексу України, та збір на обов'язкове державне пенсійне страхування, передбачений Законом «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування».

ПРОТЕ:

Зазначимо, що такий важливий документ більше місяця після прийняття подорожував в кулуарах Верховної Ради і Адміністрації Президента. Крім того, поширюється він на весь період з березня 2014 року. Отже, постає питання, як вирішуватимуться на практиці, наприклад, проблеми вже сплачених кримськими підприємствами податків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини