Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄВРОПЕЙСЬКА ПОДАТКОВА СИСТЕМА

29 вересня 2014, 09:03
182
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство фінансів закликає представників бізнесу та громадськості взяти участь у спільній роботі над змінами до податкового законодавства. Зокрема, Мінфін планує допрацювати проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законів України (щодо податкової реформи)».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Міністр фінансів зазначив, що документ з поправками буде внесено на наступне засідання парламенту, заплановане на 14 жовтня. 25 вересня відбулося засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності, під час якого керівникам великого бізнесу та бізнес-асоціацій було представлено Концепцію реформування податкової системи України.

Зокрема, представники Мінфіну нагадали, що обговорюваний законопроект передбачає зменшення кількості податків з 22 до 9 і, відповідно, зменшення звітної документації, а також спрощення розрахунку на основі фінансової звітності податку на прибуток, зниження ставок ЄСВ і зменшення єдиного податку на 50% для малого бізнесу. Також податкові зміни передбачають зміцнення фінансової самостійності місцевих бюджетів шляхом передачі на місця плати за акциз з готівкових продажів підакцизних товарів, податок на нерухоме майно та єдиний податок.

При цьому Мінфін згоден з тим, що проект вимагає істотних поправок і змін, у зв'язку з чим і закликає представників бізнесу долучатися безпосередньо до робочих груп та вносити конкретні пропозиції до зміни законодавства. Так, за твердженням Мінфіну, урядові ініціативи обіцяють розвиток європейської податкової системи.

ПРОТЕ:

Таким чином, на обговорення відводиться трохи більше 2-х тижнів. Тому є сумніви, що проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законів України (щодо податкової реформи)» вдасться надати вигляду, що влаштовував би бізнес. Цікаво, чому пропозиції про обговорення проекту не надійшли раніше, адже він був анонсований ще в середині літа.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини