Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ 7%: БУТИ ЧИ НЕ БУТИ?

29 вересня 2014, 09:02
165
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Ось вже 3 місяці діють норми ПК, згідно з якими операції з ввезення імпортних препаратів для клінічних досліджень оподатковуються ПДВ за ставкою 7%. Проте на практиці ставка досі не використовується - імпорт ліків оподатковується за стандартною 20%-ю ставкою.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Митні органи пояснюють ситуацію, яка склалася, тим, що у них відсутні підстави (у вигляді роз'яснень МОЗ), які дозволяють застосовувати пільгову ставку при імпорті препаратів.

Держпідприємництво ініціює вирішення цієї проблеми: представники МОЗ і ЄБА вже прийняли рішення про те, що для підтвердження права суб'єкта на застосування пільгової ставки при ввезенні ліків у рамках клінічних досліджень достатньо дозволу на клінічні дослідження, оформленого рішенням МОЗ шляхом затвердження позитивного висновку Державного експертного центру.

Отже, найближчим часом чекаємо відповідних роз'яснень МОЗ, які дадуть підстави митним органам застосовувати 7%-у ставку ПДВ при імпорті препаратів.

ПРОТЕ:

Постає питання, чому для роз'яснення досить простого питання двом держорганам потрібно більше трьох місяців і чи не пов'язано це з бажанням посприяти наповненню бюджету.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини