Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НА ШЛЯХУ ДО ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНОСТІ

26 вересня 2014, 09:01
181
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Як повідомляє Голова Держенергоефективності, за три роки Україна планує повністю відмовитися від російського газу при постачанні населенню, підприємствам комунальної теплоенергетики та бюджетній сфері. Основа незалежності - вже впроваджені та нові механізми із заміщення споживання газу, що імпортується.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Урядом розроблено близько 15 рішень, які прямо або опосередковано стимулюють відмову від використання газу, що імпортується. Серед іншого затверджено зміни до Державної програми енергоефективності та розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Ключова ідея змін - запустити два фінансові механізми стимулювання: для заміни газових котлів населенням і заохочення бізнесу до капіталовкладень у заміщення газу для комунальної та бюджетної сфери.

Так, теплогенеруючим підприємствам, що не використовують газ, надаватиметься компенсація між фактичною собівартістю тепла та тарифом на постачання тепла населенню. А суб'єкти господарювання, що фінансують будівництво котелень на альтернативному паливі, отримуватимуть премії за результатами заміщення використання газу в опалювальний сезон.

ПРОТЕ:

Мабуть, найважливіша частина цієї ініціативи - належне фінансове забезпечення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини