Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІМПОРТ ОБОРОННОЇ ПРОДУКЦІЇ

26 вересня 2014, 09:04
244
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Президент підписав два закони, що звільняють від оподаткування митом та ПДВ ввезення продукції оборонного призначення. Документи набули чинності 25 вересня.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно із Законом № 1658-VII на період проведення АТО та запровадження воєнного стану звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України продукції оборонного призначення за визначеними товарними позиціями.

При цьому дія зазначеного Закону не поширюється на продукцію оборонного призначення, яка ввозиться в Україну з території держави, визнаної згідно із законодавством України державою-окупантом або нормами міжнародного права державою-агресором.

Закон № 1657-VII звільняє ввезення на митну територію України продукції оборонного призначення за тими ж товарними позиціями від оподаткування митом.

ПРОТЕ:

Законами не передбачено, що звільняються від оподаткування лише товари, ввезені для задоволення потреб силових структур. Отже, можливі зловживання, наприклад ввезення патронів, аналогічних використовуваним в силових структурах, для подальшого продажу власникам мисливської зброї.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини