Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РОЗІРВАННЯ ТРУДОВИХ ДОГОВОРІВ

19 вересня 2014, 09:04
169
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство соціальної політики України ініціювало внесення змін до порядку ведення трудових книжок, які спрямовані на спрощення процедури розірвання трудового договору між працівником та фізособою-спд і фізичною особою, яка використовує найману працю (наказ № 661/1541/5 від 16 вересня 2014 р.).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно зі змінами розірвання трудового договору з метою підтвердження записів у трудовій книжці можна буде зареєструвати у будь-якому центрі зайнятості. За чинним законодавством зняття з реєстрації такого трудового договору здійснюється тільки в тому центрі зайнятості, який його зареєстрував.

На думку Міністра соціальної політики Людмили Денисової, в сьогоднішній ситуації, коли з території проведення АТО виїхали сотні тисяч громадян, цей порядок став обтяжливим, а іноді й нездійсненним. Адже деякі центри зайнятості в Донецькій та Луганській областях не працюють.

«Інформація про укладені трудові договори відображається в Єдиній інформаційно-аналітичній системі Державної служби зайнятості. Це дає можливість доступу до цих відомостей у будь-якому центрі зайнятості на території країни. Цей крок дозволить спростити процедуру працевлаштування вимушених переселенців», - прокоментувала зміни Міністр.

ПРОТЕ:

Постає лише одне питання, чому для запровадження таких вигідних нововведень державі знадобився поштовх у вигляді трагічних подій на сході та півдні країни. Адже об'єктивних перешкод для прийняття такого рішення не існувало й раніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини