Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КОМПЕНСАЦІЯ КРЕДИТІВ НА ОПАЛЕННЯ

18 вересня 2014, 09:00
139
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства компенсуватиме громадянам частину тіла кредиту, отриманого на купівлю електричних опалювальних котлів. Проект постанови Кабміну, який визначить порядок такого відшкодування, вже розроблено і найближчим часом буде розглянуто урядом.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За заявою заступника Міністра Андрія Білоусова, наразі передбачається компенсація в розмірі до 20% тіла кредиту, але не більше ніж 5 тисяч гривень.

При цьому пропонується така схема.

Фізична особа, яка має намір придбати та встановити електрокотел, отримує кредит на ці цілі в Ощадбанку. Банк, у свою чергу, формує реєстр позичальників та передає дані з нього до Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження. Саме це агентство і здійснюватиме виплату відшкодування у рамках виділених урядом коштів.

На сьогодні на ці цілі вже виділено 50 млн гривень.

Таким чином, комерційні банки не зможуть розраховувати на розширення своїх кредитних портфелів за рахунок нової держпрограми. У той же час виробники і продавці котлів можуть очікувати, що попит на їх продукцію дещо збільшиться.

ПРОТЕ:

Виплата компенсацій залежатиме від виділення коштів з бюджету. Тому високий ризик того, що після витрачення першого траншу ініціатива просто затихне.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини