Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АГРАРНІ РОЗПИСКИ

11 вересня 2014, 09:00
213
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство аграрної політики спільно з Мін'юстом запроваджують пілотний проект щодо введення в обіг аграрних розписок.


ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Аграрні розписки як товаророзпорядчі документи, що фіксують безумовне зобов'язання боржника, яке забезпечується заставою, здійснити постачання сільськогосподарської продукції або сплатити грошові кошти на визначених у них умовах, повинні забезпечити ресурсами сільськогосподарських товаровиробників.

Новий механізм покликаний поліпшити доступ до кредитних ресурсів, посприяти поліпшенню довгострокового планування ведення господарської діяльності. Як запевняє Мінагрополітики, такі кроки дозволять практично вивчити всі можливі ризики та визначити критичні точки введення аграрних розписок з тим, щоб надалі забезпечити належне функціонування такого інструменту, зробити його привабливим для бізнесу і поширити на всю територію України.

Зокрема, пілотний проект вводиться з 9 вересня 2014 року.

ПРОТЕ:

Проблема забезпечення сільгоспвиробників кредитними ресурсами часто лежить у площині неможливості надати адекватну заставу (земля відчужуватися не може, техніка, як правило, вже перебуває в заставі або взагалі взята в лізинг, урожай як заставу готові брати далеко не всі кредитори). Тому навряд чи варто чекати, що введення аграрних розписок аж надто підвищить доступність грошових ресурсів для аграріїв. Але все-таки поява додаткового інструменту - це добре.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини