Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РОЗРАХУНОК ЗА ПДВ-ОБЛІГАЦІЯМИ

9 вересня 2014, 09:04
150
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

За повідомленням Державної казначейської служби станом на 1 вересня українськими підприємствами було отримано ПДВ-облігацій на 6,3 млрд гривень.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Враховуючи те, що у 2014 році встановлено граничний обсяг випуску таких облігацій на рівні 7 млрд гривень, варто констатувати, що незабаром владі доведеться або переходити до відшкодування ПДВ живими грошима, або збільшувати допустимий обсяг випуску, або взагалі повертатися до практики нарощування заборгованості з відшкодування ПДВ.

Нагадаємо, що зараз облігації розміщуються на таких умовах: термін звернення 5 років, ставка купона на рівні облікової ставки, виплати здійснюються кожні 6 місяців у розмірі 10% від номінальної вартості облігацій кожна.

Як показує статистика попереднього розміщення ПДВ-облігацій, цього року наданою можливістю користуються передусім великі експортери. Так, на долю трьох металургійних компаній припадає близько 60% випущених облігацій загальною вартістю 4,2 млрд гривень.

ПРОТЕ:

Поки незрозуміло, наскільки держава має намір дотримуватися умов випуску. Перший транш облігацій було випущено 8 липня, і, відповідно, перший платіж за ним має пройти на початку лютого наступного року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини