Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КРОК ДО ЕНЕРГЕТИЧНОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

8 вересня 2014, 09:06
165
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

На громадських слуханнях в Мінекономрозвитку було представлено законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо стимулювання зростання попиту на екологічні види транспорту та зниження енергетичної залежності України)».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом пропонується тимчасово (до 2018 року) звільнити від оподаткування операції з ввезення на митну територію України електромобілів, а також операції з підакцизними товарами з реалізації легкових автомобілів, оснащених електричними двигунами (крім гібридних двигунів) з кількістю посадочних місць не більше 9.

Аналіз світових та українських тенденцій у галузі будівництва та експлуатації електромобілів свідчить про економічну обгрунтованість необхідності поширення екологічного транспорту в Україні та створення власного продукту в цій сфері.

Очікується, що такі зміни в майбутньому позитивно позначаться на економіці та довкіллі.

ПРОТЕ:

До розробників виникає ряд запитань. Наприклад, чому б не стимулювати збір електромобілів в Україні? Інше, не менш важливе, питання, а чи стимулюватиметься розвиток інфраструктури для використання електромобілів, і якщо так, то як саме?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини