Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРИМУСОВА КОНВЕРТАЦІЯ

2 вересня 2014, 09:06
197
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Національний банк України постановою № 540 "Про введення додаткових механізмів для стабілізації грошово-кредитного та валютного ринків України" заборонив видачу іноземної валюти за платіжними картами, а також ввів обов'язкову конвертацію валютних переказів в гривню.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з документом видача готівкових коштів за електронними платіжними засобами, що емітовані резидентами і нерезидентами, здійснюватиметься в гривні. Більше того, відповідно до нововведень усі валютні перерахування і перекази, що здійснюються без відкриття банківського рахунку, видаватимуться в гривні.

Також НБУ дозволив резидентам здійснювати погашення кредитів в інвалюті за договорами з нерезидентами, у тому числі в разі укладання додаткових угод до кредитних договорів, не раніше строку, передбаченого договорами. Вказана вимога поширюється на випадки дострокового виконання резидентом-позичальником зобов'язань як за основною сумою кредиту, так і за іншими платежами, встановленими договором кредитування.

Постанова набуває чинності 2 вересня і діятиме до 2 грудня 2014 року.

ПРОТЕ:
Підтримуючи такими жорсткими заходами курс гривні на міжбанку, НБУ може створити дефіцит готівкової іноземної валюти. Тому відправляючи співробітників у закордонні відрядження, варто заздалегідь поцікавитися у банках, чи є у них можливість продати потрібну суму іноземної валюти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини