Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НЕ ГАЗОМ ЄДИНИМ

1 вересня 2014, 09:00
158
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінагрополітики та Національна академія аграрних наук ведуть роботу над новою Концепцією виробництва та використання біопалива в Україні. Цей документ покликаний поставити на конвеєр наявні, розроблені вченими технології у сфері альтернативного палива рослинного походження. У зв'язку з цим планується вивести на новий рівень державну підтримку виробництва енергетичних культур.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Мінагрополітики зазначає, що вже значна частина підприємств скоротила обсяги споживання природного газу за рахунок, зокрема, заміни цього виду палива на мазут, вугілля, пелети, біогаз. Крім того, все більше виробників віддають перевагу електричним, а не газовим котлам. Враховуючи це, не варто нехтувати дуже перспективним напрямом у цій сфері - розробкою дослідницьких та виробничих земель, на яких вирощуються верба та інші біоенергетичні культури. Причому особливість цих земель така, що вони не придатні для землеробства, оскільки занадто кислі, заболочені або забруднені, але при цьому дають екологічно чисту сировину. Тобто використання цих земель у цілях виробництва біопалива не нашкодить сільському господарству.

ПРОТЕ:

Частина цих земель відноситься до земель лісового господарства. І тому включити їх в обіг без внесення змін до законодавства буде непросто.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини