Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОРЯДОК ІДЕНТИФІКАЦІЇ ЮРОСІБ

1 вересня 2014, 09:02
200
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

29 серпня набув чинності наказ Мін'юсту та Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації «Про затвердження Тимчасового порядку спрощеної ідентифікації юридичних осіб акредитованими центрами сертифікації ключів».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Тимчасовий порядок застосовується для ідентифікації юросіб, зареєстрованих на території Донецької та Луганської областей, установчі документи яких втрачені, а також фізосіб - їх представників при зверненні до акредитованого центру сертифікації ключів для формування посиленого сертифіката відкритого ключа електронного цифрового підпису.

Так, Тимчасовим порядком передбачено, що, у разі вимушеної відсутності у юрособи установчих документів, для встановлення юрособи та повноважень фізосіб - його представників допускається використання інформації з Єдиного державного реєстру юросіб та фізосіб-підприємців. При цьому заявник вказує в заяві обставини втрати установчих документів.

Також для встановлення повноважень фізосіб - представників з категорії осіб, які обираються (призначаються) до органу управління юрособи, або осіб, які мають право здійснювати дії від імені юрособи без доручення, акредитований центр може додатково затребувати у них документ, виданий банком, що містить ідентифікаційні дані, надані банку при відкритті поточного рахунка юрособи.

ПРОТЕ:

Як і раніше, залишається відкритим питання, чи будуть готові банки видавати такі документи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини