Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПІЛЬГОВЕ ОПОДАТКУВАННЯ

18 серпня 2014, 09:02
185
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо забезпечення реалізації прав підприємств, установ та організацій громадських організацій інвалідів на пільгове оподаткування)».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За твердженням законодавця, документ спрямований на законодавче врегулювання питання забезпечення реалізації прав підприємств, установ та організацій громадських організацій інвалідів на пільгове оподаткування, створення нових робочих місць та посилення соціального захисту працюючих інвалідів.

За допомогою внесених змін нардепи запропонували надати право на оподаткування ПДВ за нульовою ставкою без застосування будь-якого строку реалізації такого права тим підприємствам громадських організацій інвалідів, де кількість інвалідів, що мають там основне місце роботи, становить протягом попереднього звітного періоду не менше 50% середньооблікової кількості штатних працівників, та за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить протягом звітного періоду не менше 25% суми загальних витрат на оплату праці, що відносяться до складу витрат виробництва.

Також документом уточнюється база для сплати ПДВ для підприємств, які співпрацюють з підприємствами громадських організацій інвалідів. Зокрема, базою оподаткування для товарів і послуг у рамках договорів комісії (консигнації), поруки, довірчого управління, постачальником яких виступають підприємства та організації громадських організацій інвалідів, що користуються пільгами з оподаткування, є вартість постачання цих товарів.

Варто нагадати, що для підприємств інвалідів нульова ставка ПДВ на постачання товарів і послуг і так діяла до 1 січня 2015, але прийняття законопроекту продовжить застосування такої нульової ставки до 2020 року.

ПРОТЕ:

Варто звернути увагу, що реалізація посередниками товарів і послуг, виготовлених підприємствами громадських організацій інвалідів, тепер теж однозначно звільняється від ПДВ. Так що цим можна скористатися для розвитку власного бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини