Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ШТРАФИ ЗА ПРОПАГАНДУ РОСІЙСЬКИХ ІДЕЙ

15 серпня 2014, 09:00
179
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 4443а, яким пропонується захистити національну безпеку України в інформаційній сфері шляхом обмеження будь-яких форм пропаганди, що використовуються державою-окупантом.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, в Україні хочуть заборонити будь-які форми поширення та демонстрації аудіовізуальної продукції (у тому числі і документальних фільмів), в яких міститься популяризація, агітація, пропаганда тощо будь-яких дій правоохоронних органів, збройних сил, інших озброєних, військових або силових формувань Росії, а також тієї продукції, в якій популяризуються цінності кримінальної субкультури.

Суб'єктам, які всупереч забороні продовжуватимуть поширювати подібну продукцію, загрожує штраф у розмірі від 10 до 50 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого поширення.

ПРОТЕ:

Під цю заборону може потрапити чимала частина фільмів та серіалів, які зараз показують на телебаченні. Отже, телеканалам доведеться терміново шукати їм заміну для заповнення ефірної сітки, що, ймовірно, спричинить додаткові витрати.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини