Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВИРОБНИЧИЙ ТРАВМАТИЗМ

14 серпня 2014, 09:03
219
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Держгірпромнагляд приділив увагу особливостям розслідування нещасних випадків з працівниками підприємств, які постраждали внаслідок АТО під час виконання трудових (посадових) обов'язків. У роз'ясненні зазначено, що в ситуаціях, коли підтверджено виконання працівниками своїх трудових обов'язків в інтересах підприємства та невиконання при цьому робіт військового характеру, спеціальні комісії можуть оформляти нещасні випадки як виробничі травми.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Профільним органом рекомендовано складати акти за формами H-5 і H-1. При цьому Держгірпромнагляд пропонує вказувати вид події за кодом «23» («інші події»), а її причину - за кодом «33» («інші причини») згідно з Класифікатором у додатку 4 до Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві. При цьому формулювання виду події можуть звучати як «Травмування (вбивство) внаслідок ведення бойових дій інших сторін» або «Травмування (вбивство) внаслідок тимчасового перебування в зоні бойових дій, не виконуючи роботи військового характеру». У свою чергу, причини можуть вказуватися як «Ведення бойових дій» або «Тимчасове перебування в зоні бойових дій, не виконуючи роботи військового характеру».

Таким чином, роботодавцям повинно бути простіше оформляти нещасні випадки, що сталися.

ПРОТЕ:

Держгірпромнагляд не уточнив, яким чином необхідно підтверджувати неучасть постраждалих працівників у бойових діях. Тому це питання, як і раніше, може створювати проблеми на практиці.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини