Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РОЗРАХУНКИ З КОНТРАГЕНТАМИ З КРИМУ

12 серпня 2014, 09:05
190
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

На питання, чи вважатиметься зовнішньоекономічною діяльністю укладення договорів між суб'єктами господарювання, зареєстрованими в Україні та в АР Крим, і як здійснювати розрахунки з контрагентами, які зареєстровані в Криму та не планують перереєстрацію в інших регіонах України, відповіли Нацбанк та Міндоходів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нацбанк не знає, як проводити розрахунки з кримськими контрагентами. Регулятор тільки повідомляє, що українським банкам заборонено встановлювати кореспондентські відносини з кредитними або фінансовими установами в Криму.

Міндоходів повідомляє, що нині в пунктах в'їзду/виїзду на/з тимчасово окупованої території України митний контроль не здійснюється, оскільки товари знаходяться у вільному обігу на території України. Митним кодексом України не передбачено необхідності продання митних декларацій та сплати митних платежів при переміщенні товарів між материковою частиною України та тимчасово окупованою територією.

При цьому обидва відомства посилаються на законопроект № 4032а «Про податковий і митний контроль у вільній економічній зоні Криму та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України». У разі прийняття цього документа питання, що виникають у суб'єктів господарювання щодо переказу коштів з/на території Криму, особливостей здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України, податкового та митного контролю у вільній економічній зоні Криму, мають бути врегульовані.

ПРОТЕ:

А поки законопроект ще не прийнято, українським підриємствам фактично запропоновано самостійно вигадувати схеми відносин з кримськими контрагентами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини