Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВИГІДНІ ІНВЕСТИЦІЇ

7 серпня 2014, 09:01
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Держінвестпроект назвав найперспективніші для інвестування галузі економіки, за якими Україна займає провідні місця у світі: ринок ІТ, сільське господарство, виробництво автокомпонентів та альтернативна енергетика.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Держінвестпроект не лише назвав найпривабливіші для інвестування галузі економіки, але й пояснив, чому вигідно інвестувати саме в сфери ІТ, агросектору, автомобілебудування й енергетики.

За твердженням Держінвестпроекту, саме ці сфери дозволяють будувати певну позитивну динаміку для економіки, оскільки їх темпи зростання можуть досягати більше 10% на рік. Переваги сфери ІТ полягають у кількості ІТ-спеціалістів. Агросектор, у свою чергу, привабливий провідною позицією з експорту, а український ринок автомобілебудування є другим за величиною в СНД.

До переваг ринку автомобілебудування можна віднести індекси ефективності логістики України, спеціальний режим давальницької сировини, який досить вигідний при виробництві автокомпонентів, та рівень податків, які не вищі, ніж у Європі.

ПРОТЕ:

Держінвестпроект, показавши із зрозумілих причин сильні сторони топ-галузей, не згадав про їх слабкі сторони. Так, зокрема, для автомобілебудування проблемним залишається питання ринків збуту - український ринок, будучи другим у СНД, при цьому не входить навіть у десятку найємніших ринків у світі. А експорт автомобілів з України вигідний далеко не в усі країни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини