Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КОНТРОЛЬ НА ТРАНСПОРТІ ЗМЕНШИТЬСЯ

6 серпня 2014, 09:03
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство інфраструктури на виконання урядового розпорядження про оптимізацію фінансування контролюючих органів реформує діяльність транспортних інспекцій. Планується залишити лише найнеобхідніші контрольні функції, достатні для виконання міжнародних зобов'язань.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Планується, що міністерські інспекції повністю відмовляться від перевірок внутрішньої господарської діяльності підприємств. Серед їх повноважень залишаться ті функції, які стосуються державних міжнародно-правових зобов'язань (кожна функція має бути підкріплена міжнародним документом, який Україна виконує в особі інспекції в тій чи іншій транспортній сфері). Окрім цього, з метою забезпечення безпеки пасажирів буде збережено контроль транспортних інспекцій над комерційними перевезеннями.

Наприклад, в морському та річковому секторі буде знято контроль над маломірними судами, не задіяними в комерційних перевезеннях. При цьому з метою забезпечення безпеки судноплавства маломірних судів, при підготовці змін до законодавства всі ризики цього напряму будуть віднесені до сфери страхування.

ПРОТЕ:

Наразі не озвучені навіть приблизні строки впровадження подібних нововведень. А як свідчить практика, від моменту озвучування ідеї до появи реальних змін у законодавстві можуть пройти роки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини