Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЛАН ВИХОДУ НА РИНКИ ЄС

25 липня 2014, 09:01
153
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує після гармонізації українського законодавства зі стандартизації, оцінки відповідності та метрології до європейських норм переглянути технічні регламенти з окремих видів продукції.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Про підготовлений план розповів директор Департаменту технічного регулювання та метрології Мінекономрозвитку Леонід Віткін. У короткостроковій перспективі - приведення до європейських норм базового законодавства, яке визначає порядок функціонування систем стандартизації, оцінки відповідності та метрології. Після цього буде проведено роботу з розроблення та прийняття технічних регламентів з окремих видів продукції.

На сьогодні в Україні найбільш перспективні види продукції, які в першу чергу поставлятимуться до ЄС, - електротехнічна, машинобудівна і трубна. Представник Мінекономрозвитку аргументував перспективність цих видів продукції тим, що вже зараз їхня якість найбільш адаптована до європейських стандартів.

ПРОТЕ:

На цей момент в системі стандартизації та сертифікації існує безлад, обумовлений перехідним періодом. І доки проблеми не буде усунуто, говорити про те, що бізнес зможе скористатися всіма перевагами євроінтеграції, не доводиться.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини