Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МИТНА ДЕКЛАРАЦІЯ

16 березня 2015, 09:01
322
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 496/99-99-24-02-02-18 ДФС розповіла, як заповнювати митну декларацію, враховуючи останні зміни у відомчих класифікаторах.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нагадаємо, що наказом від 17 лютого 2015 року № 153 Мінфін вніс зміни до деяких відомчих класифікаторів інформації з питань митної справи, які використовуються в процесі оформлення митних декларацій.

Серед іншого згідно з цим наказом розділ 2 Класифікатора особливостей переміщення товарів через митний кордон України доповнюється цифровими кодами додаткових особливостей переміщення товарів «31» і «32».

Згідно з правилами заповнення графи 31 митної декларації (далі - МД) декларування товарів, переміщення яких є торговою операцією («основні товари»), а також контейнерів, піддонів, упаковок, етикеток, марок акцизного податку та інших подібних товарів, які вивозяться у рамках цієї торгової операції («інші товари»), не є підставою для зазначення відомостей про товари в різних графах 31 МД.

Також зазначається, що при декларуванні за однією МД основних товарів та інших товарів:

- у другому підрозділі графи 1 МД як код митного режиму вказується код митного режиму основних товарів;

- у графі 31 МД серед відомостей під номером 1 зазначається інформація про переміщення у рамках торгової операції інших товарів, зокрема відомості про такі інші товари;

- у першому підрозділі графи 37 МД проставляється чотиризначний код, що складається з кодів митного режиму та попереднього митного режиму основних товарів. Якщо в основних товарах відсутній попередній митний режим, третьою і четвертою цифрами коду проставляється «00»;

- у другому підрозділі графи 37 МД проставляється чотиризначний код, перші два знаки якого літерний код особливості переміщення основних товарів, наступні два знаки - цифровий код додаткової особливості переміщення товарів «31» або «32» відповідно до розділу 2 Класифікатора особливостей переміщення товарів через митний кордон України;

- у графі 40 МД вказуються відомості про попередні документи, за якими декларувалися основні товари (за наявності), та попередні документи, за якими декларувалися інші товари (якщо ці відомості відрізняються).

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що ДФС потурбувалася видати роз'яснення до моменту набрання чинності наказом № 153. Хотілося б, щоб і інші держоргани були такими ж оперативними.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини