Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Махінацій при закупках має стати менше

9 серпня 2018, 17:03
219
0
Реклама

В Prozorro завершено перший етап інтеграції Державного реєстру лікарських засобів. Це означає, що дані про всі ліки, зареєстровані в Україні, автоматично оновлюватимуться у системі.

Відтепер при формуванні закупівель медзаклади обиратимуть два показники: діючу речовину (Міжнародна непатентована назва, МНН) та область її дії (Анатомо-терапевтично-хімічна класифікація, АТХ). Жорстка прив'язка до вичерпного переліку зменшить маніпуляції або випадкові помилки в описі предмету закупівлі, а також спростить пошук тендерів постачальниками. Простіше буде і порівнювати ціни на конкретні препарати у різних містах і регіонах.

Наступним етапом стане інтеграція Держреєстру лікарських засобів МОЗ для постачальників. Це дозволить учасникам торгів при формуванні своєї пропозиції для кожної МНН обирати зі списку торгову назву ліків, яку вони хочуть поставляти. Цей етап Prozorro планує завершити наприкінці вересня.

В подальшому йтиметься про проведення тендерів, які перевищують 200 тис грн, за правилом «один лот - один препарат», що дозволить відстежувати коливання цін у розрізі кожного препарату та попередить їх завищення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини