Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес просить прискорити створення Нацкомісії регулювання транспорту

10 серпня 2018, 14:25
217
0
Реклама

ЄБА звернулася з листом до керівництва «Укрзалізниці» і Державної регуляторної служби, в якому йдеться про невиважену тарифну політику УЗ, яка призводить до суттєвих фінансових втрат українського бізнесу.

Такі втрати внаслідок підняття тарифів в жовтні 2017 ЄБА оцінює в 6,5 млрд грн. В кінці липня УЗ ввела нові ставки за використання своїх вагонів - що призвело до втрат бізнесу ще на 1,3 млрд грн. Загалом тариф на залізничні перевезення вантажів зріс на 25%.

На думку ЄБА, нові пропозиції УЗ з уніфікації тарифів на перевезення різних видів вантажів є ще одним кроком на шляху перманентного підвищення тарифів держмонополістом.

Крім цього, в Асоціації висловлюють невдоволення тим, що, незважаючи на отримання додаткових коштів, держпідприємству не вдається вирішити проблему дефіциту локомотивів для перевезення промислових вантажів.

У зв'язку з цим, Європейська бізнес-асоціація просить Державну регуляторну службу і «Укрзалізницю» оголосити мораторій на підвищення вантажних тарифів до створення національної комісії регулювання транспорту - незалежного органу, який буде здійснювати тарифну політику.

Нагадаємо, що в липні «Укрзалізниця» провела тендер із закупівлі 100 комплектів системи відеоспостереження для встановлення у пасажирських вагонах. Відеокамери мають намір встановити по обидва боки коридору вагона і в тамбурах, монітор для спостереження буде перебувати у купе провідника. На цю закупку витрачено7,4 млн грн.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини