Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сертифікація насіння відбуватиметься за європейськими стандартами

17 серпня 2018, 08:48
203
0
Реклама

Мінагрополітики розробило проект наказу, яким затверджуються методичні вимоги у сфері насінництва, спрямовані на збереження насіння зернових культур.

Вимоги встановлюють допустимі показники сортової та фізичної чистоти насіння зернових культур , вмісту у ньому насіння інших видів культурних рослин та бур'янів. Очікується, що ці норми застосовуватимуться органами виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями, що належать до сфери управління Мінагрополітики, науково-дослідними установами, аудиторами із сертифікації (агрономами-інспекторами), суб'єктами насінництва.

Проектом, крім іншого, визначаються вимоги до ділянок посівів, їх розмежування та допустимі норми засміченості бур'янами. Категорично не допускається наявність у насіннєвих посівах сажкових хвороб, отруйних бур'янів та карантинних об'єктів. Сортові якості насіння зернових культур головним чином встановлюватимуться за результатами польового оцінювання

Насіння, призначене для міжнародної торгівлі, підлягає обов'язковому тестуванню згідно з вимогами та правилами Міжнародної асоціації з контролю за якістю насіння (ІСТА) та насіннєвих схем Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини