Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадяни країни-агресора не оцінюватимуть українське майно

20 серпня 2018, 17:23
273
0
Реклама

Фонд держмайна запропонував до обговорення зміни до Закону «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні». Вони, зокрема, передбачають створення єдиної бази даних звітів про оцінку, присвоєння оцінювачам кваліфікаційних категорій, обмеження діяльності у цій сфері громадян держави-агресора тощо.

Передбачається, що власником, держателем та адміністратором єдиної бази даних звітів про оцінку буде ФДМ. Окрім того, обов'язковим стане зберігання суб'єктом господарювання протягом трьох років звітів про оцінку майна. Вони у будь-який момент можуть бути затребувані Фондом для рецензування.

Також планується запровадити обмеження щодо суб'єктів оціночної діяльності, що мають у своєму штаті осіб - резидентів/громадян держави, визнаної Верховною Радою агресором. Таким суб'єктам сертифікати не видаватимуться, а видані раніше - анулюватимуться.

Сертифікат суб'єкта оціночної діяльності пропонується зробити безстроковим, за його видачу доведеться заплатити 100 неоподаткованих мінімумів громадян (1700 грн, при 51 грн за чинним Законом).

Підвищення кваліфікації здійснюватиметься раз на три роки (два - зараз). Вводитимуться категорії: «оцінювач», «провідний оцінювач», «оцінювач вищої категорії». Категорія присвоюватиметься на підставі успішного складання фізичною особою кваліфікаційного іспиту (підтвердження кваліфікації) за напрямами оцінки майна, але не раніше, ніж через шість років після присвоєння попередньої категорії.

Окрім того, пропонується збільшити удвічі (до 500) кількість оцінювачів, які повинні входити до складу громадських організацій - саморегульованих організацій оцінювачів.

Раніше ми писали, що ФДМ своїми наказами авторизував нові електронні майданчики для перевірки оціночної вартості нерухомого майна, збільшивши їх кількість до трьох.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини