Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Під заборону потрапили деякі радіотелефони та «глушилки»

22 серпня 2018, 08:43
4315
0
Реклама

Національна комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації (НКРЗІ) віднесла деякі типи радіоелектронних засобів до заборонених до застосування та ввезення на територію України.

Під заборону потрапили розповсюджені у США та Канаді бездротові стаціонарні телефони стандарту DECT 6.0. Дані апарати працюють у смузі радіочастот 1920-1930 МГц, цей же ж діапазон визначений в Україні для розвитку мобільного зв‘язку 3G. Внаслідок радіоперешкод, що створюють радіотелефони DECT 6.0, знижується якість роботи 3G-мереж, що і стало причиною їх заборони в Європі.

За зовнішнім виглядом радіотелефони різних стандартів DECT схожі, тому під час купівлі радіотелефону НКРЗІ рекомендує перевірити відсутність напису DECT 6.0 на корпусі радіотелефону та на заводській упаковці.

Заборона також стосується таких пристроїв як глушники радіозв'язку (станції завад), в маркуванні яких можуть використовуватися слова і позначення «jammer», «Wi-Fi jammer», «IMSI-catcher», «GSM/CDMA/UMTS/LTE Interceptor», «2G/3G/4G Interceptor», «Cellular Interceptor». Проте ця заборона не розповсюджується на обладнання спеціальних користувачів.

Рішення про заборону прийнято у рамках повноважень НКРЗІ, визначених Законом «Про радіочастотний ресурс України». Всі дозволені до використання в Україні моделі радіотелефонів внесені до реєстру радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, затвердженого рішенням НКРЗ від 03.11.2005 №117.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини