Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водний транспорт отримав свого регулятора

23 серпня 2018, 10:25
154
0
Реклама

22 серпня уряд прийняв рішення про початок здійснення Державною службою морського та річкового транспорту України (Морська адміністрація) повноважень та функцій, покладених на неї постановою КМУ від 06.09.2017 №1095.

Морська адміністрація є єдиним центральним органом виконавчої влади, діяльність якої спрямовується і координується Кабміном через міністра інфраструктури.

Основними завданнями адміністрації є реалізація державної політики у сферах морського та річкового транспорту, торговельного мореплавства, судноплавства на внутрішніх водних шляхах, забезпечення навігаційно-гідрографічного мореплавства, а також забезпечення та здійснення державного нагляду (контролю) за безпекою на морському та річковому транспорті.

Одним із завдань новоствореної структури буде створення комплексної інтегрованої бази даних українських суден - «АІС Морська адміністрація». Вона об'єднуватиме інформацію про судна, у тому числі риболовні, які мають право плавання під державним прапором України із зазначенням їх основних технічних характеристик. Доступ до бази буде відкритим.

Очікується, що адміністрація матиме у своєму складі територіальні підрозділи у Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини