Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівники зможуть приватизувати гуртожитки держпідприємств

5 вересня 2018, 08:45
174
0
Реклама

4 вересня депутати прийняли Закон, який дозволяє відчуження суб'єктами господарювання державного сектору економіки житла своїм працівникам (проект №3131). До слова, він був зареєстрований у Раді ще в 2015 році.

Документом знімається обмеження на відчуження житла працівникам підприємств, установ та організацій, господарських товариств, 100 % акцій яких належать державі. Працівники зможуть отримати житло без застосування конкурентних процедур на виконання умов укладених колективних договорів.

Нагадаємо, що 22 серпня Кабмін схвалив концепцію щодо передачі державних гуртожитків територіальним громадам. У 2019 році планується передати 160 гуртожитків, у 2020 році - 167, у 2021 році - ще 163. Їх мешканці (це близько 68 тис. чоловік) зможуть приватизувати житлові приміщення. Як бачимо, прийнятим Законом депутати скасували обмеження для цього.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН міститься багато аналітичних матеріалів, присвячених окремим аспектам процедури приватизації. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати про:

- «Землевпорядна документація: правила оформлення та узгодження»;

- «Придбання будівлі не завжди тягне за собою появу права оренди землі»;

- «Оформлення знесення недобудованої будівлі».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини