Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вайпери не дають спокою законотворцям

10 вересня 2018, 16:30
246
0
Реклама

6 вересня групою депутатів практично в ідентичному складі внесено одразу три законопроекти №№9058, 9059 та 9060, присвячені електронним сигаретам, рідинам та резервуарам для них. Спільним для всіх законопроектів є намір законодавчо прирівняти електронні сигарети до класичних.

Так, законопроектом №9058 до заборон, пов'язаних із продажем та вживанням алкоголю та тютюну в окремих місцях, їх продажу особам, що не досягли 18-річного віку та інших, встановлених Законом «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», додаються електронні сигарети та супутні товари. Це ж стосується і запропонованих змін до Закону «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення».

Законопроект №9059 відносить рідини для електронних сигарет до підакцизних товарів і встановлює розмір акцизного збору для них на рівні 10 грн за 1 мілілітр. Примітним є те, що у раніше зареєстрованих іншими депутатами законопроектах ставка у цьому випадку пропонувалась від 1,1 до 2 грн за 1 мл.

Схожий до попереднього за формою і змістом є законопроект №9060, в якому йдеться про встановлення ставки ввізного мита на електронні сигарети (рідини, картриджі, контейнери тощо). Крім того, запропоновано підвищити розмір податкових зборів та мит для сигар та сигарил.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини