Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Може бути спрощено процедуру реєстрації касових апаратів

12 вересня 2018, 08:30
159
0
Реклама

Мінфін запропонував до обговорення проект наказу, що має на меті спростити процедуру реєстрації РРО шляхом внесення змін до наказу від 14.06.16 №547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій».

Згідно запропонованих змін суб'єкту господарювання буде дозволено реєструвати РРО на підставі заяви в електронному вигляді за спрощеною формою - без додатків. На сьогодні до заяви подається п'ять додатків на 10-12 аркушах.

Також планується запровадити електронний обмін документами між виробниками РРО (постачальниками), суб'єктами господарювання ? користувачами РРО, сервісним центром (ЦСО) та контролюючими органами. Йдеться про реєстр РРО, запровадження якого закріплено за ДФС, а також про обмін документами, необхідними для реєстрації РРО, між виробниками, ДФС та сервісним центром (ЦСО). Функціонування реєстру регламентовано Порядком технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим постановою КМУ від 12.05.2004 №601 та змінами до нього.

Окрім того, планується спростити вимоги щодо ведення книги обліку розрахункових операцій, а саме, відміняється необхідність щоденного підклеювання звітних чеків.

Нагадаємо, що 13 червня уряд схвалив рішення, що дозволять запровадити інноваційні підходи у сфері РРО.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини