Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Фіскали співпрацюватимуть з поліцією Румунії для протидії контрабанді

17 вересня 2018, 15:10
165
0
Реклама

Державна фіскальна служба та Генеральний інспекторат Нацполіції Румунії домовились про взаємний обмін інформацією про викриті схеми з ухилення від оподаткування, учасників таких махінацій, а також іншою оперативною інформацією, що стосується незаконного переміщення товарів через українсько-румунський кордон. В.о. голови ДФС Олександр Власов зауважив, що головним напрямом взаємодії є боротьба зі здійсненням незаконних експортно-імпортних операцій та митним шахрайством. Лише протягом 2018 року на українсько-румунському кордоні було встановлено понад дві тисячі фактів незаконного переміщення товарів на загальну суму 86,5 млн грн. З незаконного обігу вилучено товарів на 60 млн грн.

Він зазначив, що особливої уваги потребує ліквідація схем контрабанди цигарок. Зокрема, у цьому році упереджено 312 фактів незаконного переміщення 8 млн шт. Також проводилась операція щодо виявлення незаконних каналів їх переміщення автомобільним та залізничним транспортом.

Крім того, актуальною є проблема незаконного вивезення лісу-кругляку під виглядом паливної деревини, яку перепродають в п'ять разів дорожче. За даними ДФС, у цьому році до Румунії було вивезено 406 тис. тонн деревини.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини