Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Імпорт озоноруйнівних речовин можуть практично заборонити

18 вересня 2018, 09:15
499
0
Реклама

14 вересня Кабмін зареєстрував законопроект №9082 про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази (контролюючі речовини). Документ спрямований на виконання вимог Монреальського протоколу в частині поступового скорочення та подальшого припинення споживання цих речовин.

Пропонується заборонити імпорт (експорт) контролюючих речовин та товарів, що їх містять за винятком таких операцій між державами-учасницями протоколу за наявності відповідного маркування.

Викиди контролюючих речовин в навколишнє середовище планується заборонити. За порушення пропонується штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Однак проект передбачає, що в операторів буде 14 днів для усунення витоків таких речовин у разі їх виявлення.

У перехідних положеннях зазначається, що з набрання чинності законом буде заборонено імпорт та розміщення на ринку товарів, обладнання, що містять або працюють з використанням озоноруйнівних речовин. Вимоги щодо маркування набирають чинності через шість місяців з дня опублікування закону.

Первинні (негенеровані) озоноруйнівні речовини планується заборонити з 1 січня 2021 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини