Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стартовали електронні земельні торги

18 вересня 2018, 14:54
262
0
Реклама

На електронному майданчику land.setam.net.ua системи OpenMarket виставлені на продаж права оренди на 10 ділянок загальною площею 210 гектарів в Кіровоградській, Одеській, Сумській, Львівській та Чернігівській областях.

Торги відбудуться в рамках пілотного проекту впровадження електронних земельних торгів, що стали можливими завдяки співпраці ДП «СЕТАМ» Мінюсту та Держгеокадастру. Окремий модуль аукціонів, на якому відбуватимуться торги, був розроблений за підтримки програми EGAP, яка реалізується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва.

Порядок реалізації пілотного проекту з проведення електронних земельних торгів затверджений Постановою КМУ від 21.06.2017. За даними Мінюсту, сукупна вартість земельних ділянок, проданих на OpenMarket, на сьогодні сягнула 348,5 млн грн. Проект триватиме до квітня 2019 року, до цього часу повинні бути внесені зміни до Земельного кодексу, аби в подальшому аукціони набули виключно електронної форми.

***

Нагадаємо, що для оперативної реакції при вирішенні будь-яких земельних питань варто відстежувати зміни в реєстрі нерухомості за допомогою електронних засобів. Таку можливість надає спеціальний сервіс SMS-МАЯК, запущений на технічній базі ЛІГА:ЗАКОН. З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача. Для інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо земельних ділянок призначений сервіс SMS-МАЯК ЗЕМЛЯ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини