Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правничу освіту хочуть покращити через незалежне оцінювання

26 вересня 2018, 12:11
165
0
Реклама

Заклади вищої освіти, які дають правничу освіту, та професійні асоціації мають об'єднуватися для незалежної оцінки та розвитку правничої освіти в Україні. На цьому наголосила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

«Асоціація юридичних закладів могла б, як і об'єднана професійна спільнота, проводити незалежну оцінку правничій освіті та надавати свою «зірку якості». Така незалежна інформація могла б стати дороговказом для змін і нам - Міносвіти, і для розвитку верховенства права загалом», - додала міністр.

Також вона розповіла, що вже протягом останніх двох років триває дискусія щодо нової концепції юридичної освіти.

«Однак це не заважає міністерству проводити революційні зміни у цій сфері. Передовсім, йдеться про вступні випробування із застосуванням технологій ЗНО. Справа, яка три роки тому починалася, як експеримент, була адекватно сприйнята університетським і студентським середовищем та впроваджена в загальнонаціональні умови вступу. З впевненістю можу сказати, що дві вступні кампанії із застосуванням нових підходів не тільки назавжди зняли питання про корупційні ризики при доборі магістрантів, але і дозволили переглянути політику низки відомств у питанні підготовки фахівців за спеціальністю «Право»», - вказала Л. Гриневич.

Зауважимо, що цього року за результатами магістерського ЗНО Мін'юст відмовився від держзамовлення на юристів у відомчій Академії пенітенціарної служби. По цій же ж причині держава перестала замовляти юристів на заочній формі навчання.

Міносвіти очікує, що такі кроки покращать якість освіти і зменшать рівень безробіття серед юристів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини