Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Непобудована соціальна інфраструктура зможе завадити прийняттю в експлуатацію житла

27 вересня 2018, 08:07
258
0
Реклама

Група народних депутатів (32 представниці чарівної статі з різних фракцій) зареєструвала законопроект №9118, який має на меті забезпечити необхідну кількість об'єктів соціальної сфери під час проектування та здійснення комплексної забудови території та будівництва житлових комплексів. До таких об'єктів відносяться заклади дошкільної та загальної середньої освіти, охорони здоров'я.

Передбачається, що на етапі отримання замовником будівництва вихідних даних на проектування, уповноважені органи містобудування та архітектури повинні будуть визначати необхідність будівництва вказаних об'єктів інфраструктури та встановлювати їх техніко-економічні показники.

У випадку, якщо потреби у вказаних об'єктах немає, уповноважені органи надаватимуть відповідне обґрунтування.

Законопроектом також унеможливлюється прийняття в експлуатацію комплексної забудови території та житлових комплексів у разі, якщо попередньо не прийняті в експлуатацію згадані об'єкти соціальної сфери. Такі об'єкти можуть бути введені в експлуатацію одночасно з житлом.

Нагадаємо, що наразі триває конфлікт з приводу введення в дію ДБН «Планування і забудова територій», якими й передбачена ціла низка змін, пов'язаних із поліпшенням інфраструктури та умов проживання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини