Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розпочато формування Нацагентства якості освіти

3 жовтня 2018, 08:06
204
0
Реклама

1 жовтня почався прийом документів на конкурс у Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. Щоб взяти участь у відборі, потрібно надіслати пакет електронних копій документів на адресу t_panchenko@mon.gov.ua до 31 жовтня.

Вичерпний перелік документів міститься в офіційному оголошенні про конкурс.

Кандидатами можуть бути фахівці профільних установ - вишів, національної академії наук, галузевих академій, а також ті, хто відповідає кваліфікаційним вимогам. Серед останніх, зокрема, вільне володіння українською мовою, вища освіта, науковий ступінь або вчене звання, досвід наукової роботи.

Оцінювання проведе конкурсна комісія, засідання якої будуть відкритими. Вона врахує досвід роботи у міжнародних та вітчизняних організаціях, навчання за кордоном, професійні досягнення та інше. За кожним із критеріїв учасник отримає від 1 до 10 балів, які підсумують та внесуть у конкурсну таблицю.

У складі Нацагентства мають бути 23 члени: три представники роботодавців, двоє від студентів вишів, не менш ніж по одному представнику від НАН, національних галузевих академій, закладів вищої освіти усіх форм власності власності.

Нацагентство буде здійснювати, зокрема, акредитацію закладів освіти та освітніх програм, спеціалізованих вчених рад, атестацію наукових кадрів, розробку стандартів вищої освіти. Це має бути експертна організація, що сформує чітку та зрозумілу систему оцінки якості та наглядатиме за тим, щоб всі гравці дотримувалися єдиних правил.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини