Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дерегуляція виробництва ветеринарних препаратів згортається

5 жовтня 2018, 16:30
237
0
Реклама

3 жовтня Кабмін затвердив ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів.

В 2015 році ліцензування такого виробництва було скасовано. Асоціація виробників і дистриб'юторів у цій сфері тоді висловлювала побоювання, що таке скасування може негативно вплинути на якість товарів і зменшити експортні можливості. Однак, Владислава Рутицька, на той час заступник міністра продовольства і агрополітики, запевнила, що дерегуляція сприятиме підвищенню виробничих обсягів та експорту.

Через два роки, міністерство все ж таки затвердило основні вимоги до виробництва ветеринарних препаратів та правила належної виробничої практики.

Постановою Кабміну №159 від 14.03.2018 встановлено, що Держпродспоживслужба здійснює ліцензування не тільки ветеринарної практики, а й виробництва ветпрепаратів. У травні цього року таке виробництво було внесено до переліку видів діяльності, що ліцензуються (Закон «Про ліцензування видів господарської діяльності»).

Тепер уряд визначив ліцензійні умови у цій сфері. Встановлено кваліфікаційні, організаційні, технологічні та кадрові вимоги. Зокрема, виробник повинен мати відповідне приміщення, обладнання, кваліфікований персонал, виробничу рецептуру з відповідними технологічними та іншими інструкціями.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини