Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До цін на тютюнові вироби хочуть встановити особливі вимоги

12 жовтня 2018, 14:03
240
0
Реклама

10 жовтня Кабмін зареєстрував законопроект №9188 про фіскальний механізм запобігання реалізації тютюнових виробів нижче суми податків. Зміни пропонується внести до підрозділу 5 перехідних положень Податкового кодексу.

Метою законопроекту названо запобігання недонадходженню ПДВ та акцизного податку з роздрібного продажу, які залежать від ціни реалізації тютюнових виробів.

Для цього пропонується встановити правило визначення податкового зобов'язання на сигарети та цигарки, якщо задекларована платником податку максимальна роздрібна ціна менша ніж мінімальне акцизне податкове зобов'язання помножене на коефіцієнт 1,65. У такому випадку акцизний податок не повинен бути меншим встановленого мінімального акцизного податкового зобов'язання, помноженого на коефіцієнт 1,4.

Також пропонується запровадити обмеження щодо зниження цін на тютюнові вироби в роздрібній мережі - не більше 5% від максимальної. У разі недотримання цієї вимоги планується накладати штраф у розмірі вартості всіх наявних у підприємця тютюнових виробів, але не менше 10 тис. грн.

Відповідні вимоги запропоновано встановити тимчасово, на період до 31 грудня 2024 року.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали, присвячені окремим аспектам реалізації підакцизних товарів. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати:

- «Підакцизний товар «Тютюнові вироби, тютюн і промислові замінники тютюну»: регулювання виробництва та реалізації»;

- «Підакцизний товар «Алкогольні напої»: регулювання виробництва та реалізації»;

- «Підакцизний товар «Пальне»: регулювання виробництва та реалізації».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини