Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оцінювати якість мобільного зв’язку та інтернету будуть по-новому

17 жовтня 2018, 09:47
189
0
Реклама

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), підготувала зміни до Положення про вимірювання параметрів телекомунікаційних мереж з метою здійснення державного нагляду у сфері телекомунікацій.

Причиною цього стало суттєве (у чотири рази) зростання кількості скарг на якість телекомунікаційних послуг, покриття мережі тощо. Окрім того, як зазначають у НКРЗІ, актуальною залишається проблема зміни зловмисниками виду трафіку з метою отримання максимального прибутку за рахунок його маршрутизації за іншою розрахунковою таксою. Такі маніпуляції негативно впливають на якість послуг для споживачів та наносять значні матеріальні збитки операторам телекомунікацій і державі в цілому.

Змінами, зокрема, пропонується запровадити вимірювання за допомогою спеціальної техніки в залежності від виду послуг: фіксований телефонний зв'язок; передача даних та доступ до інтернету; телекомунікаційні мережі; рухомий (мобільний) зв'язок. При цьому для кожного виду розроблена, як мінімум, одна методика вимірювання.

Нагадаємо, що нещодавно НКРЗІ остаточно визначився із датою впровадження перенесення абонентських номерів на мережах мобільного зв'язку - 1 травня 2019 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини