Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліки будуть закуповувати через центральне агентство

23 жовтня 2018, 10:38
177
0
Реклама

Мінохорониздоров'я підписало меморандум про взаєморозуміння з Фондом «Євразія» (проект міжнародної технічної допомоги «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS») щодо виконання спільного проекту.

Документ передбачає використання електронної системи під час закупівлі лікарських засобів та медичних виробів, допоміжних засобів, інших товарів медичного призначення в Україні та професіоналізацію публічних закупівель в сфері охорони здоров'я.

Проект прийнято з метою реалізації Концепції реформування закупівель лікарських засобів та медичних виробів, яку Кабмін прийняв в кінці вересня. Детальніше про неї ми писали раніше.

Зокрема, передбачається створення:

- додаткового функціоналу для закупівель товарів медичного призначення Центральною закупівельною організацією;

- концепції електронної системи управління та обліку залишків медикаментів;

- навчальних програм та проведення тренінгів для професійного розвитку співробітників Центральної закупівельної агенції.

В Мінохорониздоров'я переконують, що це дозволить запустити і налагодити роботу Центральної закупівельної агенції. Згодом вона буде займатися закупівлею в рамках державних стратегічних програм, а також дороговартісних ліків. Також агенція буде працювати з ринком щодо зниження цін, об'єднувати місцеві та проводити рамкові закупівлі, формувати і вести електронні каталоги, а також підвищувати рівень професійності в цій сфері.

Проект обіцяють реалізувати до серпня 2021 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини