Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як бізнесу інвестувати в медичні заклади?

24 жовтня 2018, 12:45
184
0
Реклама

У комітеті з питань охорони здоров'я ВР публічно обговорили напрямки роботи Мінохорониздоров'я у розвитку державно-приватного партнерства. У дискусії взяло участь представники органів місцевої влади, закладів охорони здоров'я, народні депутати, представники професійних та благодійних організацій.

У комітеті зазначили, що у зв'язку з реформою та автономізацією важливою є співпраця державних та комунальних медичних закладів з бізнесом.

З приводу державно-приватного партнерства говорив заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик: «Окремою метою є визначення попиту регіонів на пріоритетні види допомоги, що першочергово потребують інвестування. Звертаю увагу на грант від USAID за цією темтикою. Це фінансова, технічна та експертна допомога для проектів. Завдяки співпраці з одержувачами гранту, вже з наступного року сподіваюсь на прогрес в цих напрямках».

Також в міністерстві повідомили, що наразі розроблено методичні рекомендації, які мають допомогти залучати інвестиції у модернізацію медзакладів. «Вони будуть корисними для ініціювання інвестиційних проектів. Хочу зазначити, що чим дорожчий проект, тим більше він має попиту у бізнесу. Тому раджу приймати участь в усіх заходах, які присвячені державно-приватному партнерству - і в українських, і в міжнародних. Це майданчики для продажу проектів, де потенційні інвестори їх шукають і знаходять», - сказала Марина Слободніченко, юридичний консультант Мінохорониздоров'я. Також вона зазначила, що робоча група міністерства готова до консультацій в цій сфері.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини