Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обіг зношених шин хочуть взяти під контроль

25 жовтня 2018, 08:09
268
0
Реклама

Мінприроди оприлюднило проект змін до постанови КМУ від 27.07.2011 №1136, яка регламентує систему збирання, заготівлі та утилізації зношених шин.

Проектом передбачається, що Мінприроди створить Перелік суб'єктів господарювання, їх філій та інших відокремлених підрозділів, які здійснюють операції зі зношеними шинами. При цьому необхідною умовою включення до реєстру буде наявність на праві власності матеріально-технічної бази (сукупності машин, механізмів, пристроїв, приладів тощо), необхідної для здійснення відповідних операцій.

Згідно з постановою №1136 виробники та імпортери шин для транспортних засобів, а також підприємства, в результаті діяльності яких продукуються зношені шини, зобов'язані самостійно забезпечити подальше збирання, заготівлю та утилізацію зношених шин або укласти договори про виконання відповідних робіт. Це положення хочуть доповнити вказівкою, що договори повинні укладатись з підприємствами, що включені в Перелік. Також, згідно з новими правилами, як постачальники шин, так і фірми-утилізатори, внесені у перелік, будуть зобов'язані щомісячно надавати до сервісу інформаційного обміну відомості про обсяги виробництва, імпорту, використання, збирання, заготівлі та утилізації зношених шин. Функціонування сервісу інформаційного обміну забезпечуватиме Держекоінспекція.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини