Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські компанії запустили флешмоб на підтримку податку на виведений капітал

26 жовтня 2018, 10:25
313
0
Реклама

Першою в флешмоб #ннвк2019 і #пнвк2019 включилася компанія «Текстиль-Контакт». Її власник Олександр Соколовський на своїй сторінці в фейсбуці написав, що законопроект №8557 «забуксував» через два роки активної роботи по ньому. «Три місяці роботи робочої групи з пошуку компенсаторів виявилися фікцією і черговим затягуванням часу. Президент законопроект у ВР подав, але не дотискає, як він це може при бажанні! Профільний комітет що-там погоджує з Мінфіном і не пропускає проект до порядку денного ВР, щоб депутати його випадково не проголосували!».
О. Соколовський додав, що байдужість чиновників пов'язано з низькою електоральною базою у даній ініціативи: «Чиновники прямим текстом заявили, що у податкової реформи немає достатньої електоральної бази! Під якою мабуть розуміють люмпенів і соціалістів. І раз бізнес не страйкує і не виводить людей на мітинги, значить нас немає!», - підкреслив він.
«Нова Пошта» в своєму повідомленні відзначила: «Успішне майбутнє України - за сильною економікою, а її може оздоровити тільки український бізнес. Тому ми підтримуємо законопроект №8557. Ми переконані, що він стане революційним для бізнес-середовища і неодмінно буде сприяти розвитку української економіки в цілому і наших підприємців зокрема».
Об'єднання «Українська рада бізнесу» повідомило, що 6 листопада, о 14:00 перед комітетом ВР з питань податкової та митної політики (вул. Липська, 3) відбудеться акція на підтримку введення податку на виведений капітал.
УСБ, до складу якого входять 68 бізнес-асоціацій малого та середнього бізнесу, Союз української підприємців та інші бізнес-спільноти визначив цей законопроект як свій пріоритет і неодноразово наголошував на необхідності його прийняття в 2018 році. Але на сьогодні існують великі ризики неприйняття законопроекту, або поширення його дії тільки на малий і середній бізнес.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини