Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Зроблено нові кроки для поліпшення працездатності «єдиного вікна»

26 жовтня 2018, 16:32
267
0
Реклама

Мінфін затвердив підготовлений спільно з ДФС наказ про внесення змін до Класифікатора документів, які використовуються при митному оформленні.

Актуалізовано перелік та назви документів, які підтверджують дотримання заборон та обмежень, встановлених при переміщенні окремих товарів через митний кордон - з нього виключено 15 документів.

Також запроваджено європейський підхід щодо заявлення декларантом інформації про такі документи. Повідомити митниці про те, що на товари, які ввозяться, не поширюються заборони та обмеження можна буде шляхом внесення у декларацію відповідного цифрового коду. Наприклад, про те, що агрохімікати та пестициди не підлягають державній реєстрації в Україні, можна буде заявити шляхом внесення коду 5056; товари не є небезпечними відходами - код 5057; у товарах відсутні озоноруйнівні речовини - код 5216; товари не є об'єктами регулювання Конвенції CITES - код 5059.

Мінфін вважає, що це дозволить, з одного боку, спростити опис товарів у митній декларації, а з іншого - автоматизувати контроль дотримання обмежень.

Відповідний наказ набере чинності через 10 днів після його опублікування на офіційному сайті ДФС. По стану на 26.10.2018 він не опублікований.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали, присвячені окремим аспектам митного контролю. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати:

- «Реформа митниці: плани та реалії»;

- «Акредитація на митниці»;

- «Експорт товарів. З чого почати».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини